Hyrje në metodat e zakonshme të zbardhjes në përpunimin e llamarinës

1. Gërshërët e pllakave: gërshërët e pllakave janë pajisjet më të përdorura për prerjen e pllakave në departamente të ndryshme industriale.Gërshërët e pllakave i përkasin makinave prerëse lineare, të cilat përdoren kryesisht për prerjen e skajeve lineare të pllakave metalike të madhësive të ndryshme dhe për prerjen e materialeve të thjeshta me shirita.Kostoja është e ulët dhe saktësia është më pak se 0.2, por mund të përpunojë vetëm shirita ose blloqe pa vrima dhe qoshe.

Gërshërët e pllakave ndahen kryesisht në gërshërë pllakash me tehe të sheshta, gërshërë pllakash të pjerrëta dhe gërshërë pllakash me shumë qëllime.

Makina prerëse me teh të sheshtë ka cilësi të mirë prerjeje dhe shtrembërim të vogël, por ka forcë të madhe prerëse dhe konsum të madh energjie.Ka shumë transmetime mekanike.Tehet e sipërme dhe të poshtme të makinës prerëse janë paralele me njëra-tjetrën, e cila zakonisht përdoret për prerjen e nxehtë të biletave dhe pllakave me lulëzim në mullinj;Sipas mënyrës së tij të prerjes, mund të ndahet në llojin e prerjes lart dhe atë të prerjes së poshtme.

Tehet e sipërme dhe të poshtme të makinës prerëse të pjerrët formojnë një kënd.Në përgjithësi, tehu i sipërm është i prirur, dhe këndi i prirjes është përgjithësisht 1 ° ~ 6 °.Forca prerëse e gërshërëve me teh të zhdrejtë është më e vogël se ajo e gërshërëve me teh të sheshtë, kështu që fuqia e motorit dhe pesha e të gjithë makinës zvogëlohen shumë.Përdoret më gjerësisht në praktikë.Shumë prodhues të gërshërëve prodhojnë këtë lloj gërshërësh.Ky lloj gërshërësh pllakash mund të ndahet në dy lloje sipas formës së lëvizjes së mbështetëses së thikës: gërshërë të pllakave hapëse dhe gërshërë pllakash me pjerrësi;Sipas sistemit kryesor të transmetimit, ai ndahet në transmetim hidraulik dhe transmetim mekanik.

Gërshërët e pllakave për shumë qëllime ndahen kryesisht në gërshërë për përkuljen e pllakave dhe gërshërë të kombinuara punuese.Makina e lakimit dhe prerjes së fletëve mund të kryejë dy procese: prerjen dhe lakimin.Makina e kombinuar shpuese dhe prerëse jo vetëm që mund të përfundojë prerjen e pllakave, por edhe profilet e prerjes.Më së shumti përdoret në procesin e zbrazjes.

2. Punch: përdor grushtin për të shpuar pjesët e sheshta pas shpalosjes së pjesëve në pjatë në një ose më shumë hapa për të formuar materiale të formave të ndryshme.Ka avantazhet e kohës së shkurtër të punës, efikasitetit të lartë, saktësisë së lartë dhe kostos së ulët.Është i përshtatshëm për prodhim masiv, por kallëpi duhet të projektohet.

Sipas strukturës së transmetimit, goditjet mund të ndahen në kategoritë e mëposhtme:

Grusht mekanik: transmetim mekanik, shpejtësi të lartë, efikasitet të lartë, tonazh të madh, shumë i zakonshëm.

Shtypja hidraulike: e drejtuar nga presioni hidraulik, shpejtësia është më e ngadaltë se makineritë, tonazhi është i madh dhe çmimi është më i lirë se makineri.Është shumë e zakonshme.

Goditje pneumatike: makinë pneumatike, e krahasueshme me presionin hidraulik, por jo aq e qëndrueshme sa presioni hidraulik, i cili zakonisht është më pak i zakonshëm.

Goditje mekanike me shpejtësi të lartë: përdoret kryesisht për prerjen e vazhdueshme të produkteve motorike, të tilla si vendosja e motorit, tehu i rotorit, NC, shpejtësia e lartë, deri në rreth 100 herë më shumë se ajo e goditjes së zakonshme mekanike.

Grusht CNC: ky lloj grushti është i veçantë.Kryesisht është i përshtatshëm për përpunimin e pjesëve me numër të madh vrimash dhe shpërndarje densiteti.

3. Zbrazja e grushtit CNC: Grushti CNC ka efikasitet të lartë dhe kosto të ulët.Saktësia është më pak se 0.15 mm.

Funksionimi dhe monitorimi i NC punch janë përfunduar të gjitha në këtë njësi NC, e cila është truri i NC punch.Krahasuar me grushtat e zakonshëm, grushtat CNC kanë karakteristikat e mëposhtme:

● saktësi e lartë e përpunimit dhe cilësi e qëndrueshme e përpunimit;

● Gjerësia e madhe e përpunimit: 1.5 m * Gjerësia e përpunimit 5 m mund të kryhet në të njëjtën kohë;

● mund të kryejë lidhje me shumë koordinata, të përpunojë pjesë me forma komplekse dhe mund të pritet dhe formohet;

● kur ndryshohen pjesët e përpunimit, në përgjithësi duhet të ndryshohet vetëm programi NC, i cili mund të kursejë kohën e përgatitjes së prodhimit;

● ngurtësi e lartë dhe produktivitet i lartë i shtypjes me grusht;

● grushti ka një shkallë të lartë automatizimi, i cili mund të zvogëlojë intensitetin e punës;

● funksionim i thjeshtë, me njohuri të caktuara bazë kompjuterike dhe mund të fillohet pas 2-3 ditësh trajnimi;

4. Zbrazja me laser: përdorni metodën e prerjes me lazer për të prerë strukturën dhe formën e pllakës së madhe të sheshtë.Ashtu si boshllëku NC, duhet të shkruajë një program kompjuterik, i cili mund të përdoret për pllaka të sheshta me forma të ndryshme komplekse, me saktësi 0.1.Efikasiteti i prerjes me lazer është shumë i lartë.Me pajisjen e ushqimit automatik, efikasiteti i punës mund të përmirësohet shumë.

Krahasuar me teknologjinë tradicionale të prodhimit, prerja me lazer ka përparësi të dukshme.Prerja me lazer kombinon energji dhe presion shumë të përqendruar, në mënyrë që të mund të shkurtojë zona materiale më të vogla dhe më të ngushta dhe të reduktojë ndjeshëm nxehtësinë dhe mbetjet materiale.Për shkak të saktësisë së tij të lartë, prerja me lazer mund të krijojë gjeometri komplekse, me skaje më të lëmuara dhe efekte prerjeje më të qarta.

Për këto arsye, prerja me lazer është bërë një zgjidhje e shkëlqyer për projektet e automobilave, hapësirës ajrore dhe të tjera të përpunimit të metaleve.

5. Makina sharruese: përdoret kryesisht për profilin e aluminit, tubin katror, ​​tubin e tërheqjes së telit, çelikun e rrumbullakët, etj., me kosto të ulët dhe saktësi të ulët.

Për disa tuba shumë të trashë ose pllaka të trasha, përpunimi dhe prerja e përafërt janë të vështira për t'u depërtuar me metoda të tjera përpunimi dhe efikasiteti është i ulët.Kostoja për njësi të kohës së përpunimit është relativisht e lartë për disa metoda më të sakta të përpunimit.Në këto raste, është veçanërisht i përshtatshëm për përdorimin e makinave sharruese.


Koha e postimit: Shkurt-26-2022